Merken

Kunststof kozijnen zijn populair en steeds meer mensen zien de voordelen ervan in. Ze worden aangeboden door verschillende merken en leveranciers. Het is daarom belangrijk dat je naast de prijs, ook naar de eisen waar het kozijn aan dient te voldoen let bij je keuze voor de leverancier of merk.

Productie van kunststof kozijnen

De fabrikant bepaalt het productieproces en het gebruik maken van moderne technieken wisselt bij merken. Hoewel de meeste merken in verschillende stappen werken, is dit vaak de volgorde bij de productie van kunststof:

  • Zagen van het kunststof
  • Freezen van het kunststof
  • Lassen van het kunststof
  • Smelten van het kunststof in het gewenste profiel

Keurmerken

De kwaliteit en montage van de raamprofielen worden gekeurd door het VKG-keurmerk. Vergeet niet op dit keurmerk te laten bij de aanschaf van je raamkozijnen. Eventueel kun je ook letten op het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor de veiligheid van het product, voor de montage op de keurmerken Bouwgarant en bij de keuring van hang- en sluitwerk op het keurmerk van SKG-keurmerk. De bekende merken voldoen over het algemeen aan deze keurmerken.

Bekende merken

Door de populariteit van de kunststof kozijnen bestaan er tegenwoordig tal aan merken en leveranciers die kunststof kozijnen produceren. Zo heeft ieder een eigen kwaliteit en prijs. Niet alle fabrikanten maken het kozijn tot een geheel, maar leveren vaak een onderdeel van het kozijn. Laat je goed inlezen over de verschillende merken hieronder, zodat je weet welk merk bij je past waar je het product van wilt afnemen.

– Profine Nederland

Het bekende merk K-Vision profielen worden door Profine geproduceerd. Zij zijn bekend om het aanbod aan diverse kleuren en de duurzaamheid ervan. Profine is een Nederlands bedrijf dat nieuwe generatie kunststofproducten produceert voor woningen.

– VEKA

De verschillende kunststoffen en profielen wereldwijd worden o.a. geleverd door het internationale leverancier VEKA. Zij blinken uit in goede isolatie en top design en staan bekend om hun topprofielen Topline en Artline. Hoge kwaliteitsproducten die inbraakwerend en brandvertragend zijn, worden ook door hen geleverd. Ook leveren ze houtnerf patronen.

– Decceuninck

Het Belgische leverancier staan bekend diverse soorten kunststof raamkozijnen en zijn bekend ook om de bekende Zendow-lijn. Ze bieden evenals barok- of renaissance versiering aan voor een luxe uitstraling. De prijzen liggen daardoor hoger dan bij de andere leveranciers.

– Schüco

De kozijnen van Schüco staan wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit en variatie aan kleuren. Zij zijn een grote producent van kunststof profielen met bestendigheid tegen chemicaliën en grote krasbestendigheid. Duurzaamheid is voor dit merk belangrijk en daardoor zijn de prijzen iets boven het gemiddelde.

– Finstral

Finstral is een Iltaliaanse merk dat nu een van de grootste is van kozijnbedrijven in Europa. Zij zijn gespecialiseerd in handgemaakte kozijnen op maat en zich door precisiewerk die ze leveren.

– Gayko

Gayko is een Duitse merk dat al dertig jaar actief is in de branche. Zij staan bekend om hun productie in onderhoudsvriendelijke kozijnen die naar voren komen door hun veiligheid en inbraakwerend functie.

– Gealan

Ook Gealan is een Duits merk in kozijnen en deuren. Zij hanteren wel een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kozijnen worden zelfs hier in Nederland geproduceerd. Gealan is gespecialiseerd in goede warmte-isolatie en hebben tegenwoordig ook houten look kozijnen in hun assortiment.

– Belisol

Belisol onderscheidt zich als Belgisch producent door het bieden van 20 jaar garantie op hun meeste producten. Ze staan bekend om kunststofkozijnen, schuifpuien en deuren. Hoge kwaliteit is voor hen belangrijk en hebben over heel Belgie diverse winkels voor de bezichtiging van de kozijnen.

– Weru

Weru is een Duits bedrijf dat zich focust op produceren van goede PVC kozijnen. Goede isolatie en weinig onderhoud zijn de eigenschappen van hun kozijnen. Zij onderscheiden zich wel met een bijzonder stijl, wat misschien niet iedereen zal aanspreken.

– Knipping

Knipping is van oorsprong een Duits bedrijf dat de productie doet in deuren, serres en dakkapellen in Nederland. Bekende uitvindingen van Knipping zijn: Knipping kozijn en Prolux dakkapel. Ze onderscheiden zichzelf door hele goede isolatie in hun producten en gebruik van hoogwaardige duurzame kunststof.