Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen zijn ideaal voor in ieder huis. Ze zijn relatief goedkoop, zijn makkelijk in het onderhoud en gaan vele tientallen jaren mee. Bent u van plan om binnenkort te gaan verbouwen of verhuizen? En overweegt u daarbij om nieuwe kozijnen te kopen? Dan zijn de kunststof kozijnen van Kozijnen Holland zeker een aanrader. Bij ons krijgt u kwaliteit voor een scherpe prijs. Aan de hand van de volgende drie veelgestelde vragen leggen wij u uit waarom juist kunststof kozijnen zo voordelig zijn. Op deze pagina behandelen we waarom kunststof kozijnen de beste zijn.

Waarom zijn kunststof kozijnen het beste?

 

Onderhoudsvrij

Op een paar kleine uitzonderingen na, zijn kunststof kozijnen altijd de beste keus als u nieuwe kozijnen en ramen wilt gaan plaatsen. Dat komt onder meer omdat ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten exemplaren heel onderhoudsvrij zijn. Hout gaat na verloop van tijd rotten, al kan dit tegenwoordig vrij goed worden tegen gegaan door het aanbrengen van een speciale laklaag of coating. Toch is de levensduur van kunststof alsnog twee keer zo lang als dat van een zacht hout. Namelijk vijftig jaar tegenover vijfentwintig jaar.

Goedkoop

Daar komt nog bij dat kunststof in de aanschaf ook een heel stuk goedkoper is. De twee belangrijkste andere opties zijn kozijnen van hout of aluminium. Beide materialen vereisen veel meer bewerking, terwijl kunststof gewoon in de fabriek wordt gemaakt. Dit ziet u duidelijk terug in de prijs, waar u zo dadelijk meer over kunt lezen.

Energie besparen

Wist dat van alle plaatsen in huis het juist de kozijnen zijn waar de meeste tocht wordt doorgelaten? Het gaat dan vaak specifiek om de plaats waar ze op de ramen aangesloten zijn. Na verloop van tijd kunnen hier kleine gaatjes en spleten ontstaan waar koude lucht doorheen gaat stromen. Heeft u een bank voor het raam staan, dan kunt u dit zeker in de winter goed voelen. Het kopen van nieuwe k ozijnen en ramen is daarom zeker een verstandige investering in de toekomst. Na verloop van tijd zult u het geïnvesteerde geld namelijk terugverdienen door een lagere energierekening. Daarbij is het wel belangrijk dat u ook investeert in isolerend glas.

In iedere kleur en stijl

Kunststof kozijnen zijn ook erg flexibel. Niet zo zozeer wat het materiaal zelf betreft, maar wel als het over de vele mogelijkheden gaat. Ze zijn te koop in vrijwel iedere stijl en kleur die u maar kunt bedenken. Zo kunt u exemplaren kopen die bijna niet van hout zijn te onderscheiden. Daarnaast is het makkelijk om ze in de kleur van uw muur te bestellen, of juist in een contrastkleur. Zo sluiten ze perfect aan op de stijl van uw huis.

Levensduur

Ook kozijnen hebben niet het eeuwige leven. Zachthouten exemplaren gaan het kortste mee, zo`n 25 jaar. Aluminium heeft een levensduur van circa 40 jaar en kunststof dus van 50 jaar. Hardhout gaat in potentie het langste mee. Hiervoor geldt echter een wijde range van tussen de 40 en 75 jaar. Dit is erg afhankelijk van het onderhoud.

Vervangen vanwege veiligheid

Merkt dat uw oude kozijnen aan vervanging toe zijn, dan is het zaak om hier niet al te lang mee te wachten. Verweerde exemplaren vormen namelijk een potentieel veiligheidsrisico. Voor inbrekers is het namelijk veel makkelijker om via oude kozijnen met enkel glas naar binnen te dringen, dan bij nieuwe exemplaren met meerdere lagen glas het geval is.

Energiekosten

Daarnaast spelen de energiekosten dus ook een belangrijke rol. Een combinatie van kunststof kozijnen met het isolerende HR++ glas levert bijvoorbeeld een 2,5 zo goede isolatie op in vergelijking met normaal dubbel glas. Bij een gemiddeld rijtjeshuis gaat het dan om een besparing van 120 euro per jaar. Heeft u nog enkel glas? Dan loopt dit zelfs op tot 260 euro per jaar. Op die manier haalt u vaak uw kosten er binnen vijf tot tien jaar weer uit.

Uitstraling van woning

Misschien wel de belangrijkste reden voor mensen om hun kozijnen te vervangen is de uitstraling van hun woning. Oude en verweerde kozijnen dragen daar namelijk zeker niet aan bij. Goed onderhoud is daarbij ook van groot belang. Daarmee kunt u de levensduur een stuk verhogen en blijven ze er mooi uit zien. Zijn ze echter op, dan is het vervangen van de kozijnen, plus de ramen zonder meer de beste investering.