Kozijnen vervangen

Hoe zit het nou precies met de levensduur van uw kozijnen? Zijn uw kozijnen goed onderhouden, of door achterstallig onderhoud verkort? Als u houten kozijnen houtrot of zwarte schimmel bevatten, is het hoog tijd om daar wat aan te doen. Ook het afbladderen van een verflaag, is een teken dat er wat moet gebeuren. Anders gaat het ten koste van de isolatie en om inbraak te voorkomen voor uw woning.

Voor het vervangen van uw kozijnen zijn er drie mogelijkheden die u kunt toepassen bij uw verouderde kozijnen. Deze mogelijkheden zijn:

  • U kunt ervoor kiezen om uw kozijnen te repareren
  • U kunt ervoor kiezen om uw kozijnen te renoveren
  • Of, u kunt ervoor kiezen om uw kozijnen te vervangen

Kozijnen laten repareren

Bij kleine beschadigingen aan het kozijn is het mogelijk om deze te repareren. Bij houten kozijnen doe je dit met houtrotvuller, ook wel houtreparatiepasta genoemd. Ook kunststof kozijnen kunt u bij kleine beschadigingen zelf herstellen.

Kozijnen laten renoveren

Wanneer de beschadigingen aan de kozijnen relatief groot zijn, is er een renovatie nodig. U vervangt dan latjes of gedeelten van het kozijn. Dit is te doen wanneer u slechts een kozijn hoeft te vervangen. Bij meerdere kozijnen is het qua tijd en geld vaak voordeliger om de kozijnen geheel te laten vervangen. Daarnaast is renoveren vooral een goede optie bij houten kozijnen. Bij de andere materialen is het lastig om slechts een deel te vervangen.

Kozijnen vervangen

Als de kozijnen in een erg slechte staat zijn, is het vaak het best om ze helemaal te laten vervangen. U kunt er dan gelijk voor kiezen om een ander materiaal te gebruiken of een ander soort raam of deur te plaatsen. Maak bijvoorbeeld een draaikiepraam van een vast raam, of een schuifpui van een openslaande deur. Bij Kozijnen Holland hebben wij alleen kunststof kozijnen, omdat deze qua onderhoud en levensduur het best renderen. Ook bespaart dit het meest op uw energiekosten en is het qua isolatiemateriaal beter dan houten kozijnen of aluminium kozijnen

Wat is de beste oplossing voor oude kozijnen?

De beste oplossing is afhankelijk van de staat van uw kozijnen. Hoe eerder u in actie komt bij verouderde of beschadigde kozijnen, des te lager de kosten zullen zijn. Daarentegen zijn de goedkopere en snellere oplossingen, zoals repareren, slechts oplossingen voor de korte termijn.

Uw kozijnen vervangen kan soms uw maandelijkse uitgaven verlagen. Zo kunt u met slimme keuzes voor uw kozijnen bijvoorbeeld besparen op uw energierekening en uw verzekeringspremie. Dat is ook de reden waarom wij alleen kunststof kozijnen verkopen.

Kozijnen met goede isolatie

Een goed kozijn houdt de warmte van uw verwarming binnen. Hoe minder u hoeft te stoken, hoe meer voordelig de situatie voor u is. Als uw kozijnen niet goed isoleren stroomt de warmte, en dus ook uw geld, door het raam naar buiten. Dit probleem zien wij vaak met houten kozijnen in oudere huizen.

Bij het vervangen van uw kozijnen door Kozijnen Holland worden deze kieren natuurlijk dichtgemaakt. En als u voor kunststof kozijnen kiest, haalt u kozijnen in huis die zeer goed isoleren. De warmte blijft dus binnen en uw energierekening blijft laag.

Laat u uw kozijnen vervangen? Let dan op goede beveiliging voor uw kozijnen. Als uw kozijnen voldoen aan de eisen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, zijn veel verzekeringsmaatschappijen bereid om uw premie te verlagen. De isolatiewaarde van een kozijn wordt uitgedrukt door middel van een U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter dit kozijn isoleert.

Omdat de beveiliging van uw huis verbetert, is de kans veel kleiner dat een verzekeringsmaatschappij schade hoeft te vergoeden. Met goede beveiliging van uw kozijnen doet u dus niet alleen uzelf, maar ook uw verzekeraar een plezier. En dat ziet u terug in een korting op uw woonhuisverzekering of inboedelverzekering. Die korting kan tot wel 20% oplopen.

U kunt dus ook investeren in een energiezuiniger huis. Waar zou u dan mee beginnen – met de verwarming, de isolatie van uw woning, of nog iets heel anders? Is voor u al duidelijk hoe lang het duurt voor u zo’n investering heeft terugverdiend, of vindt u de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe kunststof kozijnen nog te groot?

Niet geïsoleerde kozijnen zorgen immers ook voor flink wat warmteverlies. Ook beschadigde kozijnen verruilt u beter voor nieuwe exemplaren, zeker omdat op dat moment ook de veiligheid in het gedrang kom.

U kunt kiezen voor houten kozijnen, aluminium kozijnen of kozijnen uit kunststof. Houten kozijnen hebben een goede isolatiewaarde, maar vergen erg veel onderhoud. Kunststof kozijnen zijn de meest verkochte kozijnen. De populariteit ervan is ongetwijfeld te danken aan de combinatie van prijs, isolatiewaarde en het gemak van het onderhoud. Aluminium kozijnen lijden dan weer onder het nadeel dat ze warmte makkelijker geleiden en dus moeilijker te isoleren zijn.

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen is de meest gekozen oplossing wanneer men nieuwe kozijnen wilt. Het is voordeliger en onderhoudsarm. Maar wat zijn nog meer voordelen van deze kozijnen? Waarom kiezen de meeste klanten nou eigenlijk voor kunststof kozijnen?

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat deze op zowel de lange als korte termijn voordeliger zijn dan houten of aluminium kozijnen. U kunt zo tot wel €250,- per jaar besparen. Dit komt onder andere doordat de kozijnen nagenoeg onderhoudsvrij zijn en voor een goede isolatie zorgen.

Perfecte Isolatie door kunststof kozijnen

In kunststof kozijnen wordt gebruik gemaakt van zogenaamde luchtkamers. Dit zorgt voor een optimale isolatie. Koude lucht blijft buiten en de warmte binnen, zeker in combinatie met isolerend glas. U kunt hiermee ook besparen op uw stookkosten.

Sterk en veilig materiaal

Kunststof kozijnen zijn verstevigd met metaal en daarmee dus extra stevig. Wanneer u kiest voor hang- en sluitwerk met een politiekeurmerk, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over inbrekers. Kunststof kozijnen hebben een levensduur van zeker 50 jaar en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Design op basis van uw wensen en eisen

Een kunststof kozijn zorgt voor een strak design in huis. Gelukkig is het ook mogelijk om voor kozijnen met een ander soort glas te bestellen. Ook hierin is namelijk de nodige keuze. Behalve het standaard enkele en dubbel glas, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor speciaal isolatieglas. Daarbinnen zijn ook weer meerdere mogelijkheden, zoals hoog rendementsglas, ook wel HR++ genoemd en Triplebeglazing.

Bij Kozijnen Holland zijn we er trots op dat we alleen vakwerk leveren en ook eerlijk zijn over de voor- en nadelen van ons product. We leveren kwaliteit waardoor onze klanten 100% tevreden zijn. Als familiebedrijf garanderen wij 100% tevredenheid en dat zult u merken ook! Daarnaast bieden we een garantieperiode van vijf jaar. Mocht er dus om wat voor reden toch iets mis zijn met de kozijnen, dan komen we dat gratis verhelpen.

Moderne en strakke kozijnen

Bent u meer van de strakke en moderne stijlen, dan kunt u er ook voor kiezen om kunststof kozijnen te plaatsen. Deze kozijnen zijn in staat om grote glasoppervlakten te dragen, waardoor een strakker uiterlijk kan worden gecreëerd. Deze strakke stijl oogt vaak tijdloos en is daardoor een investering waar u niet snel op uitgekeken zult raken.

Kozijnen naar uw smaak

Het is uiteraard ook mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Zo kunt u denken aan woningen met kunststof kozijnen en kunststof deuren. Door de nieuwste technieken kunnen kunststof kozijnen tegenwoordig in allerlei kleuren worden geleverd. Wilt u meer weten over de kleuren en combinaties tussen kunststof kozijnen en kunststof deuren? Neem dan direct contact met ons op. Als uw woning geschikt is om een extreme make-over te ondergaan, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een aparte kleur, dit kan uiteenlopen van gifgroen tot roze. Tijdens de fabricage worden de kozijnen dan voorzien van de gewenste kleur, zodat deze niet naderhand nog bewerkt hoeven te worden.

Kunststof kozijnen geven comfort

Heeft u al eens overwogen om uw huis duurzamer te maken? U kunt hierbij denken aan de manier waarop de warmte voor uw huis opgewekt wordt, en aan de mate van isolatie van uw huis. Houdt uw woning genoeg warmte binnen, of gaat er veel verloren door het ontbreken van isolatie? Voorziet u uw ramen bijvoorbeeld van kunststof kozijnen, dan wordt het al veel eenvoudiger om de temperatuur in huis goed op peil te houden. Dit verhoogt het comfort in uw woning dus aanzienlijk.

Minder stookkosten als u kiest voor kunststof kozijnen

Natuurlijk brengt het goed isoleren van uw huis ook financiële voordelen met zich mee. Doordat de warmte beter in huis wordt gehouden, bent u veel minder stookkosten kwijt. Plaatst u kunststof kozijnen en isolatieglas in uw hele woning, dan bespaart u gemiddeld al snel € 250 per jaar.

Vergunning nodig?

Voor het vervangen van uw bestaande kozijnen heeft u in principe geen vergunning nodig. Om helemaal zeker te zijn vraagt u dit het beste even na bij een van onze kozijnenspecialisten bij Kozijnen Holland. Bij hen kunt u ook terecht voor het nodige advies, omtrent kleur en isolatiewaarde.

Om te beginnen moet er natuurlijk tijd uitgetrokken worden om de te vervangen kozijnen op te meten. Hoe lang de werken in beslag zullen nemen, hangt af van een aantal elementen. Hoeveel kozijnen moeten worden vervangen en hoe makkelijk zijn de ramen bij u bereikbaar? In sommige gevallen komt er een stelling aan te pas en dat heeft natuurlijk de nodige impact. Voor een gemiddelde eengezinswoning kunnen de kunststof kozijnen normaal in een dag geplaatst worden.

Prijzen kunststof kozijnen plaatsen

Van alle soorten materiaal voor kozijnen, is kunststof het goedkoopste. Bij het berekenen van de prijs van kozijnen, wordt bij Kozijnen Holland altijd gekozen voor een berekening per vierkante meter. Dit hangt samen met het feit dat u uiteraard niet alleen losse kozijnen koopt, maar dat daar ook het raam in bevestigd moet worden. De meeste mensen doen dit niet zelf, maar laten dit doen door een vakman. Dit levert het beste resultaat op en u krijgt vrijwel altijd garantie op het geleverde werk. Ook bij Kozijnen Holland is dit het geval.

Het plaatsen en installeren van kunststof kozijnen met nieuwe ramen kunnen wij als geen ander. Het is hard materiaal, het krimpt niet en het zet ook niet uit. De kans hierdoor is dus minimaal dat de bevestiging met het glas om door wat voor reden dan ook los gaat laten. Bij Kozijnen Holland krijgt u de garantie dat, mocht er in de toekomst wat misgaan binnen vijf jaar, dan komen wij het kosteloos voor u repareren. Wij gaan voor 100% tevredenheidsgarantie en u als klant staat centraal binnen onze werkzaamheden.

Interesse of heeft u vragen? Neem contact met een van onze medewerkers of maak direct een afspraak. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.