Kozijnen prijzen

Het voordeligst ben je uit met de aanschaf van kunststof kozijnen. Het meeste kosten maak je met de stalen kozijnen. Natuurlijk is goedkoop niet altijd de beste keuze. Elk situatie is anders en de vraag is ook welk ‘look’ je ook wil creëren met de nieuwe kozijnen in je interieur.

Hieronder zie je een overzicht van indicatieprijzen die gemiddeld genomen zijn voor een raam van 100 cm breed en 100 cm hoog. Zoals je rechtsboven kunt zien, zijn de prijzen inclusief btw, montage én de plaatsing van HR++ isolatieglas.

Soort kozijn Oppervlak Totaal (incl. btw, montage en glas)
Kunststof kozijn 1 m² € 700 – € 800
Houten kozijn 1 m² € 750 – € 900
Aluminium kozijn 1 m² € 800 – € 950
Stalen kozijnen 1 m² € 1100 – € 1200

Kunststof of houten kozijnen?

Tegenwoordig kun je ook een houtennerf patroon bestellen met kunststof kozijnen. Je kunt jezelf dus afvragen: ‘Wat vind ik belangrijk in de overweging voor de juiste kozijnen?’. Kunststof is even duurzaam geworden als hout en gaat zelfs even lang mee en vraagt zoals hout niet een om schilderswerk. Houten kozijnen dien je tussen 2-5 jaar te voorzien van een nieuwe laag verf en regelmatig te laten checken op scheurtjes of gaatjes in het kozijn, om rottende hout te voorkomen. Bij kunststof is een lapje over de kozijnen vaak al voldoende.

Aluminium of stalen kozijnen?

De rijken kozen vroeger voor stalen kozijnen, omdat houten kozijnen in die tijd niet lang meegingen en veel onderhouden moesten worden. Kunststof kozijn bestond niet en aluminium was niet populair. Stalen kozijnen voldeden aan de eisen als sterk, onderhoudsarm en van lange levensduur. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor aluminium kozijnen die zelfs even sterk en onderhoudsarm zijn als stalen kozijnen, maar dan stuk goedkoper.