Dakkapel

Voor meer ruimte in je woning is een dakkapel een uitkomst. Je kunt door het laten zetten van een dakkapel tevens de waarde van je woning laten stijgen. Ook creëer je zo meer licht in huis. Wanneer je kiest voor een dakkapel kun je keuze maken uit: prefab of een traditioneel dakkapel.

Meer ruimte in huis door een dakkapel

Vaak is een zolder groot en beschikt over een klein raampje dat de ruimte amper voorziet van licht. Met het plaatsen van een dakkapel creëer je zoveel licht dat je er zelfs een slaapkamer van kunt maken. Vaak is een verhuizing hierdoor niet meer nodig, omdat de ruimtes in de woning zodoende optimaal benut kunnen worden.

Vergunning?

Het laten plaatsen van een dakkapel is een goede investering voor nu en de toekomst. Nieuwe huiseigenaren zijn vaak blij met een al geplaatste dakkapel en de gecreëerde ruimte omdat er dan geen gedoe met een vergunning aanvragen is. Hoe meer ruimte in huis, des te aantrekkelijk jouw woning op de markt staat. Echter als je nog een dakkapel moet laten plaatsen is het in sommige gevallen noodzakelijk om een vergunning te nemen.

De kosten van een kozijn in een dakkapel

Omdat we het hier hebben over kozijnen is het misschien handig om te weten wat een kozijn voor een dakkapel zou kunnen kosten. Een losse kozijn kost rond de €90 euro. Een losse raam varieert tussen de €250 euro en € 750 euro, mede afhankelijk van het type glas en de grootte van het raam. De kosten voor het plaatsen maken de prijs wat hoger, dat is gemiddeld rond de €300 euro. De genoemde prijzen zijn indicatieprijzen en hangt geheel afhankelijk van het gekozen merk en het bedrijf die het zal plaatsen.