Aluminium kozijnen

Voordat we u kennis laten maken met de aluminiumprofielen, willen wij u meer inzicht geven in de kenmerken van de aluminium kozijnen, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw huis. De aluminium ramen zijn ontworpen voor gebieden waar de energiebesparing een belangrijke prioriteit is. Ze worden gebruikt in de bouw van kantoorgebouwen, paviljoenen, productiehallen, afscheidingswanden, deuren, enz. De aluminium kozijnen hebben de volgende voordelen:

Aluminium kozijnen voordelen

De prijs-kwaliteitverhouding van aluminium ramen en deuren is uitstekend. Bovendien bespaart u met aluminium fors op uw onderhoudskosten. Schilderen is immers niet nodig. En door de uitstekende isolatie, kan de verwarming ook best een graadje lager. Het duurzame karakter van aluminium ramen en deuren zorgt voor jarenlang zorgeloos woonplezier. Andere voordelen van aluminium kozijnen:

  • Temperatuurschommelingen hebben geen effect op de deuren en ramen;

  • De aanblik verandert niet in de loop der jaren;

  • Ze hebben geen speciaal onderhoud nodig;

  • Aluminium krimpt niet, vervormt niet, scheurt niet, rot niet en roest niet;

  • Houdt inbrekers buiten;

  • U bespaart fors op uw onderhoudskosten.

Met aluminium komen uw woonwensen helemaal tot leven. Wist u bijvoorbeeld dat het mogelijk is om uw raam of deur aan de binnen- en buitenzijde voorzien kunnen worden van een andere kleur? Zo past de buitenkant perfect bij de gevel, en de binnenkant bij uw huis.

Aluminium kozijnen prijsindicatie

Een zoektocht naar aluminium kozijnen begint vaak met het zoeken naar prijzen. Het is immers belangrijk om te weten of aluminium kozijnen binnen uw budget passen. Aluminium is een relatief duur materiaal en arbeidsintensief om te produceren. De prijzen van aluminium kozijnen liggen daarom ook iets hoger in vergelijking met kunststof kozijnen en houten kozijnen. Aluminium kost 800 tot 950 euro per vierkante meter.

Aluminium kozijnen online bestellen

Heeft u grote raampartijen en wilt u een sterk materiaal dat dit gewicht makkelijk aankan? Dan zijn aluminium kozijnen voor u de beste keuze. Aluminium is een stevig en vormvast materiaal met een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. Het sterke profiel is daarnaast inbraak- én brandwerend, waardoor u van uw woning nog meer een veilige thuishaven maakt.

Aluminium is een materiaal dat volledig kan worden hergebruikt. Zo is 75% van het sinds 1888 geproduceerde aluminium tegenwoordig nog steeds in gebruik. Met gerecyclede aluminium kozijnen draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. Een gerecycled kozijn kost namelijk 95% minder energie om te produceren dan een kozijn van nieuw aluminium.

Wilt u uw woning voorzien van aluminium kozijnen of wilt u graag persoonlijk geadviseerd worden door een ervaren specialist? Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar een betrouwbare specialist in uw omgeving. Neem direct contact op om te vragen naar de mogelijkheden.