Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn heel populair bij mensen die van elegante en robuuste uitstraling houden. Tevens zijn ze even sterk als stalen kozijnen, maar stuk goedkoper. Daarnaast zijn ze zeer onderhoudsarm en gaan gemiddeld 40 jaar mee.

Voordelen van kozijnen van aluminium op een rij:

  1. Sterk materiaal
  2. Elegante uitstraling
  3. Duurzaam
  4. Onderhoudsarm
  5. Lage stookkosten

1. Sterk materiaal

Voor grote raampartijen dat makkelijk grote gewichten aankan kun je het beste kiezen voor aluminium kozijnen. Dankzij de vormvast materiaal met een lange levensduur, maakt het een stevig en gewild kozijn. Ook is het even sterk als stalen kozijn, maar veel voordeliger. Tevens is het ook nog brand- en inbraakwerend.

2. Elegante uitstraling

Als robuuste en tevens elegante uitstraling is iets voor jou, dan kun je het beste gaan voor aluminium kozijnen. Deze kozijnen passen bijna in elk interieur en geven een industrieel look. Houdt wel rekening mee met de kleur die je kiest, want al heb je keuze uit verschillende kleuren, aluminium kozijnen zijn niet overschilderbaar. Kies daarom een kleur waar je nog vele jaren plezier aan wilt beleven.

3. Duurzaam

Circa 75% van het aluminium dat tegenwoordig wordt gebruikt is gerecycled uit eerder geproduceerde aluminium. Namelijk kost een gerecycled kozijn zo’n 95% minder energie dan het produceren van nieuwe aluminium kozijnen. Zo draag je een steentje bij aan het milieu als je gaat voor aluminium kozijnen.

4. Onderhoudsarm

Deze kozijnen zijn geweldig in hun onderhoud, eigenlijk geen onderhoud. Aluminium kozijnen zijn namelijk vochtbestendig en roesten en rotten niet. Buiten dat trekt aluminium amper stof of vuil aan en geniet je veel langer van schone kozijnen. Een periodieke schilderbeurt kun je ook laten liggen, want aluminium kozijnen zijn kleurvast en kosten bijna niets in onderhoud.

5. Lage stookkosten

Vroeger stonden aluminium kozijnen bekend om hun slechte isolatie, waar de dag van vandaag niets meer van de merken is. Ze zijn tegenwoordig voorzien van thermische onderbreking (een isolerende schuim of isolatie strip) dat zorgt een voor goede isolatiewaarde van het kozijn. Deze isolatiewaarde is zowel van belang voor je wooncomfort als je portemonnee. Hoe betere isolatie, des te minder stoken.

Verder zijn aluminium kozijnen ook brand- en inbraakwerend!

Hoeveel kosten aluminium kozijnen?

Ondanks dat aluminium kozijnen vaak gemaakt worden van gerecyclede aluminium is het nog steeds duurder kunststof en houten kozijnen. Dat komt vanwege het materiaal en sterkte ervan. De gemiddelde prijs (incl. btw, montage en HR++ glas) van aluminium kozijnen per 1m2 ligt tussen € 800 – € 950.